Merenneito Nerissa

Merenneidon tarina

Nerissa on syntynyt ja kasvanut pohjoisella jäämerellä. Koko nuoruutensa hän on uiskennellut noilla pohjoisilla vesillä nauttien valaiden, hylkeiden ja muiden pohjoisten vesieläinten seurasta. Nerissa alkoi kuitenkin kaivata lähempää kontaktia ihmisiin ja päätti muuttaa avomereltä sisävesille. Monen mutkan kautta hän asettui asumaan kahden joen risteykseen Lappiin, kaupunkiin nimeltä Rovaniemi, ja siitä lähtien hän on ihastuttanut ihmisiä tarinoillaan merenneidoista ja vesiemme kaloista. 

Merenneito Nerissa on kansainvälisen merenneitokartan mukaan koko maailman pohjoisin esiintyvä merenneito. Nerissa haluaa innostaa ja kannustaa toimimaan ja leikkimään vedessä, sekä uppoutumaan mielikuvituksen ihmeelliseen maailmaan. Nerissa on rauhallinen viileiden vesien merenneito, mutta lasten seurassa hänkin uppoutuu kikatellen niin vesileikkeihin kuin uintikisoihinkin!

Esiintyjä

Nerissana esiintyy matkailun ohjelmapalvelujen tuottajaksi valmistunut, nykyinen media-alan yliopisto-opiskelija Neea Pauri. Yli 10 vuoden esiintymis- ja asiakaspalvelutausta tuo Neean esiintymisiin ammattitaitoa ja varmuutta, mutta myös soljuvan joustavaa tilannetajua ja ihastuttavia tarinoita. Treenattu luonnollisuus vedenalaisessa esiintymisessä ja pyrstönkin kanssa yli minuutin mittaiset hengenpidätysajat (ilman pyrstöä hengenpidätysennätys kaksi ja puoli minuuttia) tuovat vesiesiintymisiin taianomaisen tunteen aivan oikeasta merenneidosta.

Neea harrastaa aktiivisesti laitesukellusta. Laitesukelluspuolelta hänellä onkin plakkarissa mm. CMAS Sukellusturvallisuus- sekä P3 Dive Leader- luokitukset sekä laitesukelluksen lähikouluttajan luokitus Suomen Sukeltajaliitolta. Neea kuuluu Rovaniemen Urheilusukeltajiiin ja toimii tällä hetkellä seuran junioritoimikunnan puheenjohtajana. Neea on myös Sukeltajaliiton kurssittama ja kortittama norppaohjaaja (norpat ovat 7-15 vuotiaita pikkusukeltajia), ja hän toimii Rovaniemen Urheilusukeltajissa norppaohjaajana. Sukelluskokemus Suomen vesissä tarjoaa oikeisiin elämyksiin pohjautuvat tarinat vesiemme kalojen käyttäytymisestä ja siitä, miltä pinnan alla ihan todellisuudessa näyttää. 

Useamman vuoden harrastus- ja esiintymiskokemus ilma-akrobatiasta, tarkemmin vertikaalikankaasta, on omiaan tuomaan paljolti fyysisiä ominaisuuksia vaativaan merenneitoiluun niin voimaa kuin sulavuuttakin.

Merenneidon asustuksena toimivat erilaiset Nerissan omin käsin tekemät yläosat aidoilla kampasimpukoilla, sekä erilaiset simpukkahiuskoristeet ja korut. Merenneidon pyrstö on tehty mittatilaustyönä Floridassa ja se on valmistettu Dragon Skin platinasilikonista, jota käytetään myös elokuvatasolla mm. fantasiahahmojen erilaisissa proteeseissa. Pyrstön pinta on muotoiltu suomuiseksi ja se tuntuu pehmeältä. Pyrstö painaa 14 kiloa, mutta on vedessä neutraali.

Merenneito Nerissa esiintyy tapahtumissa ja projekteissa niin kuivalla maalla kuin vedessäkin, Nerissan repertuaariin kuuluvat mm.

  • Lastenjuhlat ja -tapahtumat
  • Kylpyläesiintymiset
  • Kuivan maan esiintymiset
  • Yritystapahtumat
  • Messut
  • Erilaiset promootiot
  • Kuvaukset

Suomen oma esiintyvä merenneito-duo DoubleBubbles!

Nerissa esiintyy myös yhdessä toisen suomalaisen merenneidon, Merenneito Riian kanssa. Merenneidot voi tilata esiintymään tapahtumaan kuin tapahtumaan, ja yhdessä Nerissa ja Riia ovatkin esiintyneet mm. kylpylöissä, uimahalleissa, messuilla, merifestivaaleilla ja monissa medioissa. Kaksin aina kaunihimpi! 

DoubleBubbles-Merenneitojen nettisivu

Merenneito Riian nettisivu

 

Sivun kuvat Juhani Väihkönen Photography


Tapahtumat

Varaa mieleenpainuva esiintyjä tapahtumiisi, tiedustelut ja keikkavaraukset osoitteesta info@merenneitonerissa.fi!

Yhteistyössä

  • Studio Artica
  • Merenneito Riia
  • Taidekehystämö Hyvärinen